2019. június 24., hétfő

Csokis puncsgolyó




Csokis puncsgolyó

Hozzávalók 20 darabhoz:

A PISKÓTÁHOZ

  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 db tojás
  • A PUNCSBOMBÁHOZ

    • 5 dkg vaj
    • 4 evőkanál rum
    • 2 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál baracklekvár
    • 2 evőkanál kakópor
    • 1 dl víz

    • A DÍSZÍTÉSHEZ

    • Csoki reszelék.
    • Elkészítés:

      A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként rakd hozzá a cukrot, majd egyesével a sárgákat, a vizet, végül pedig fakanállal forgasd hozzá a lisztet. Egyengesd a masszát tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha szép aranybarna, és megemelkedik, szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá piskóta, kiveheted a sütőből. 

      Várd meg, míg kihűl a tészta, majd morzsold egy tálba. A vízből és a cukorból kis lángon főzz szirupot. Amikor elolvad a cukor, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Öntsd a piskótára, add hozzá a vajat, a lekvárt, a rumot, a kakaóport. Jól gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, tegyél még hozzá szörpöt. Formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat, és forgasd meg a csokireszelékben.
      Ha véletlenül elrontod a piskótát, akkor sincs semmi veszve, készíts belőle jobbnál jobb sütiket!


                                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése