2014. május 26., hétfő

Stílusosan a szabadban.



Bemutatjuk a legolcsóbb pikniktáskát,amihez csak egy kinyitható tetejű papírdoboz kell.Kapjon textilbevonatot,erősítsünk rá füleket,és máris tehetjük bele a poharakat,tányérokat,egyéb apróságokat.Akár egy óra alatt kész lehet.



A jó idő mindenkit arra csábít,hogy egy fűben leterített takarón élvezze a napsütést.
A komforthoz hozzátartozik persze a kényelmes falatozás,amihez a finom szendvicseken kívül néhány kellék is kell.A szalvétáknak,evőeszközöknek és társaiknak jó találmány a piknikkosár,de ha nincs,van helyette más lehetőség.Egy kartondobozt alakítsunk át táskává-egyszerű,pénztárcakímélő,ugyanakkor mutatós megoldás.

                                    Pikniktáska cipős dobozból.



Alapanyagok:
nyitható tetejű cipős doboz;
maradék textíliák,vagy mintás pamutvászon-darabok,
1 méter virágos szalag,3 cm széles,
1-1,3 m heveder,a doboz méretétől függően,
4 db kisebb és 1 db nagyobb gomb.
Egyéb kellékek:
- kétoldalú ragasztószalag
- kevés kék zsinór és gumiszalag
- tű,cérna,olló- ragasztópisztoly.



Borítsuk be a doboz oldalait egy akkora vászoncsíkkal,aminek szélessége a doboz magasságának több mint kétszerese,hossza a kerületénél nagyobb.Kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsük,a túllógó szélekkel együtt.
A heveder egyik végét rögzítsük ragasztópisztollyal a doboz alján,közel az egyik rövid oldalhoz.Hajtsuk a hevedert a doboz elejére,itt a ragasztás mellett erősítsük a kartonra egy gombot is.Hagyjunk elegendő fogórészt,vezessük le az eleje másik oldalán,rögzítsük a gombbal,hajtsuk tovább a pántot a doboz aljára,ragasszuk le,és a hátoldalon is készítsünk egy fogórészt.A végét vágjuk méretre.Varrjunk gombot a doboz elejére.
Szabjunk ki egy téglalapot a doboz belsejének aljára,illetve a tető belső oldalára,körben 1 cm - es ráhagyással,amelyet vasaljunk vissza.Varrjuk fel az evőeszközöket tartó gumit,majd ragasszuk be a bélést.




A doboztető külső oldalát  virágos textillel borítsuk.A zsinórból hajtsunk hurkot és ragasszuk fel úgy,hogy illeszkedjen a nagy gombhoz.A doboz peremét,a textil széleket takarjuk el szalaggal.


Forrás: Praktika.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése