2014. december 13., szombat

Ragyogóan 40 felett.


A bőrünk minden életkorban másmilyen gondoskodást igényel,és a negyedik x után különösen fontos a megfelelő ápolás!

Látható változások:
Negyvenéves korunk felett egyre szembetűnőbb változásokon megy keresztül a bőrünk.Ugyanis a kollagéntermelődés lelassul,a felszíni vízhiányt felváltja a mélyrétegű vízhiány,így gyorsan veszít a rugalmasságából,és sokszor feszül.Ráadásul az új sejtek kialakulása sem olyan gyors már,emiatt az érett bőr fakóbbnak tűnhet.

Vizes táplálás:
Mivel a vízhiány az egyik legnagyobb probléma ebben a korban,ezért a legnagyobb hangsúlyt a megfelelő hidratálásra kell fektetni.Olyan arcápolókat keressünk,amelyek mélyen hidratálnak,gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban.Az a legjobb,ha a kiválasztott krémünk tartalmaz A,- C - és E- vitamint,valamint különböző növényi olajakkal ( például ; szőlőmag,- mandula,- csíraolajokat. ).Emellett nem árt,ha kollagén,elasztin,esetleg hyaluronsav is van benne,mivel ezek visszaállítják a bőr rugalmasságát.

Tökéletes tisztítás:
Azért,hogy ne rontsunk tovább a vízhiányos bőrünk állapotán,felejtsük el az olyan arctisztítókat,amelyek alkoholt tartalmaznak,mivel ezek még jobban szárítják a bőrt.A legjobb megoldást a micellás vizek jelentik vagy a tej állagú lemosók,amelyeket érdemes vizes kézzel felkenni az arcra,gyengéden elmasszírozni,majd bő,langyos vízzel lemosni.

Extra gondoskodás:
A különböző hidratálók és ránctalanítók mellett érdemes hetente egyszer leradírozni a bőrt,mivel ebben a korban lassabb a hámlás.Emellett érdemes kipróbálni az arcjóga gyakorlatait és az arcmasszázst.Legyünk minél többet levegőn,és próbáljunk meg legalább 7 órát aludni egy nap,mivel a bőrünk ilyenkor tud regenerálódni.

Dupla védelem:
Érdemes egy könnyebb nappali és nehezebb éjszakai krémet választanunk.A nappali arcápoló mindenképp tartalmazzon UV - szűrőt,így megakadályozhatjuk a különböző elváltozások,mint például a pigmentfoltok kialakulását.Míg az éjszakai verzió legyen egy kicsit zsírosabb,összetevőkben gazdagabb,mert alvás közben ezek jobban kifejtik a hatásukat.

Érzékeny kérdés:
A szemkörnyék ápolására külön gondot kell fordítanunk,mivel ezen a területen még érzékenyebb a bőr.Használjunk speciális szemkörnyékápolót,szemránckrémeket,amelyeket finom ütögető mozdulatokkal dolgozzunk el,így elkerülhetjük a sötét karikák,táskák kialakulását is.

Forrás: Meglepetés Magazin 2014.november 20. ( 47. szám )                                              http://hu.oriflame.com/index.jhtml                              
                                Parfüm biblia.

De finom rajtad ez a parfüm! - ugye,micsoda elismerés ilyen bókot kapni? Hiszen ez azt jelenti,hogy sikerült megtalálnunk a hozzánk tökéletesen passzoló illatot,ami sokszor nem is olyan egyszerű!

Ahhoz,hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes parfümöt,alaposan fel kell készülnünk! Ugyanis nem árt tisztában lennünk az alapvető illatcsaládokkal,a saját személyiségünkkel,na és néhány tesztelős trükkel,mert csak így lehet sikeres az akció. 

Illatok a személyiséghez: A parfümöket legtöbbször ötféle illatcsaládba szokták besorolni a fő jegyeik alapján. Ezek a következők:
- Virágos ( erős,de nem tolakodó virágbuké jellemzi ).
- Gyümölcsös ( erőteljes gyümölcsre emlékeztet,és trópusi hangulatot áraszt ).
-Fás ( karakteres,erőteljes illat,ami határozottságot sugall ).
- Zöld ( könnyű,finom illat kifinomult hatásokkal,ami egyből felfrissít ).
- Keleties ( erős,fűszeres illat,ami egyből az érzékiséget és titokzatosságot juttatja eszünkbe ).

Az 5 illatcsalád mindegyike egy bizonyos személyiséghez és stílushoz passzol. Több kutatás is igazolja,hogy a személyiségünk nagyban befolyásolja az illatválasztásunk. Így érdemes legelőször azon elgondolkoznunk,hogy az alábbi leírások közül,melyik illik ránk a legjobban,mert akár ez alapján is el tudjuk dönteni,milyen parfümök közül érdemes választanunk.

Romantikusok: Ha alapvetően romantikus és álmodozó típusnak tartjuk magunkat,aki az élet minden területén ragaszkodik a kifinomultsághoz,akkor leginkább a virágos illatok passzolnak hozzánk.Keresgéljünk a rózsa,gyöngyvirág vagy a jázmin fő illatjegyű parfümök között.

Energikus: Nem szeretjük a tétlenséget,szívesen vágunk bele új dolgokba,és még a szabadidőnkben is az aktív időtöltésre szavazunk? A gyümölcsös illatcsaládot nekünk találták ki,mivel a barackos,epres,málnás illatok élénkítő hatással vannak a szervezetre.

Természetes: Amennyiben valakit az kapcsol ki a legjobban,amikor a természetet járja,és a szabadban lehet,annak biztosan elnyeri a tetszését a fás illatok. A tölgy,a szantál és a pacsuli erőteljes illatuk ellenére megnyugtatnak.

Sportos: Ha a mozgás a mindennapjaink része,és a munkánkban is egész nap rohangálnunk kell,a zöld illatcsaládot nekünk találták ki. Ezek a parfümök ugyanis legtöbbször citrusos és zöld növényekre emlékeztető aromával rendelkeznek,amelyek frissítenek.

Magabiztos: A határozott típusoknak,akik jól érzik magukat nagy társaságban,erőteljes a személyiségük,keresgéljenek a keleties illatok között. A fahéj,gyömbér és a pézsma összetevők jó hatással vannak az önbizalomra.

Számít a látszat!
Most,hogy már tudjuk,nagyjából milyen parfümre vadászunk,akár a külseje alapján is megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt.
Ugyanis a legtöbbször ezek is elárulják,milyen illat rejlik bennük. Egy letisztult elegáns üvegben hasonló illat lehet,míg egy figyelemfelkeltő dobozban biztosan vadabb aromákat rejtettek.
A parfümök színe ugyanilyen kifejező lehet:
Világos rózsaszín,bézs - púderes,letisztult.
Pink - édes,virágos vagy gyümölcsös.
Zöld - citrusos,friss.
Kék - vizes,virágos.
Sárga - fűszeres,élénk.
Lila - füstös,érzéki.

Nincs két egyforma: Hiába tetszett meg a kolléganőnk parfümje,hiába kérdezünk rá a legjobb barátnőnknél,ő mit visel,soha ne ez alapján vásároljunk. Minden ember egyedi,mikroszkopikus folyadékot hord a bőre felszínén,így egy parfüm sem lesz ugyanolyon illatú két különböző ember bőrén. Ugyanis ennek a folyadéknak az összetétele függ a személyiségtől,a táplálkozástól és a genetikai adottságoktól is.

Ha már kialakult bennünk az elképzelés,mit keresünk,és valamennyire leszűkítettük a kört,ideje betérnünk egy illatszerüzletbe. Itt is érdemes néhány szabályt betartanunk,ha meg akarjuk találni álmaink parfümjét.
- Válasszunk ki körülbelül 7 - 8 olyan parfümöt,amit meg is szagolunk. Szűkítsük a kört 4 - 5 olyanra,ami akkor is tetszenek,amikor közel emeltük az orrunkhoz.
- Ezzel a néhánnyal permetezzük be azt a papírcsíkot,amit teszteléshez kell használni,és húzzuk el finoman az orrunk előtt.
- A tesztelés után is kialakul a kedvenceink köre,és ezeket már a bőrünkön teszteljük. Permetezzük a csuklónkra,mert itt magasabb a bőrünk hőmérséklete,és jobban kijön egy-egy illat.

Az a parfüm,amit még este is érzünk a bőrünkön,és amelyik jó érzéssel tölt el minket,jó eséllyel tökéletesen passzol hozzánk.

Válasszunk többet!
Parfümszakértők szerint az illatok az érzékeinkre hatnak először. Az agyunk pedig az érzelmeink alapján tudatja velünk,hogy éppen milyen illatra van szükségünk. Éppen ezért nemcsak a személyiségünk lehet ránk befolyással,hanem sok más tényező is,például az adott évszak,kitűzött céljaink,jelenlegi élethelyzetünk. Így ezeket is vegyük figyelembe a döntésnél. Na meg azt is,hogy célszerű több parfümöt is tartanunk,például egyet,amit a hétköznapokon,munkában viselünk,egyet pedig alkalmakra. Az első általában egy könnyedebb illat,míg a második nehezebb.

Forrás: Meglepetés Magazin 2014.november 20. ( 47.szám )

          


                                        

                                          https://avononline.avon.hu/                                                      

                                         


                                                 Szemöldök tuning.                    Újra a természetes,dús szemöldök a divat,de akkor se essünk kétségbe,ha a sors nem ilyennel áldott meg minket,mert néhány trükkel javíthatunk a helyzeten!

Sminkes javítás: Sokan küzdenek azzal a problémával,hogy a szemöldökük nagyon ritkák vagy túl vékonyak.Ám néhány ügyes festési technikával elérhetjük,hogy dúsabbnak tűnjön,és egész nap tartós maradjon a hatás!

Ide is alapot ! A mikor felvisszük az alapozót,ne hagyjuk ki a szemöldök területét sem,mert a ceruza és a festék így jobban tapad,intenzívebb lesz a színe,és tartósabban fent marad. Arra ügyeljünk,hogy csak vékony rétegben vigyük fel a festéket,de az is elég,ha csupán egy sminkalapot viszünk fel ide.

Elő a ceruzával ! Egy hegyes szemöldökceruzával vagy filces tussal rajzoljunk magunknak pót szálakat azon a területen,ahol úgy látjuk,hogy ritkásabb a szemöldökünk. Méghozzá úgy,hogy a ceruzát döntsük el 45 fokos szögben,és úgy töltsük ki az adott területet,mert így természetesebb lesz a hatás. Ha sötét a hajunk,akkor a szemöldökünk színénél egy árnyalattal világosabb,ha pedig világosak a tincseink,akkor eggyel sötétebb tónusú szemöldökceruzát válasszunk.

Krémesen az igazi: Egy profi sminkes szerint akkor lesz tökéletes a végeredmény,ha speciális színező porral vagy krémes állagú szemhéjpúderrel is átmegyünk a szemöldökünkön. Ezt lehetőleg egy ferde ecsetsegítségével vigyük fel. A barna vagy fekete hajúak válasszanak bronzos barna árnyalatot,míg a szőkék és vörösek aranyló változatra szavazzanak.

Ez fix! Utolsó simításként tegyük rendbe a rakoncátlan szálakat is! Ebben a legnagyobb segítségünkre egy gélállagú szemöldökspirál vagy egy zselés fixáló lesz. Néhány apró és finom mozdulat elég,hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Csak üdén! Koronázzuk meg azzal az egész műveletet,hogy egy leheletnyi highlightert viszünk fel a szemöldökünk alá. Ugyanis ettől a praktikától még ívesebbnek tűnik a szemöldökünk,a tekintetünk pedig nyíltabbnak és üdébbnek.Szedési bakik:
Azzal is elronthatjuk a természetes hatást,ha elkövetünk néhány baklövést,miközben formára igazítjuk,Túlszedés- a legtöbben,ha meglátnak egy kósza szálat,egyből nekilátnak tépkedni,pedig ezzel sokat árthatnak.Háromhetente egyszer veselkedjünk neki a formázásnak,így a szemöldök egyenletesebb lesz.
Nagy Űr- Sokan elkövetik azt a hibát,hogy a szemöldök belső részét túlzottan megritkítják,így a két szemöldök között túl nagy lesz a távolság. Ettől pedig nagyobbnak tűnik az orr és távol ülőnek a szemek.

Csodálkozó- ne szedjük ki túlságosan a szemöldökív csúcsánál lévő szálakat,mert ettől túlzottan felfelé ível,és olyan lesz az arcunk,mintha csodálkoznánk.

Így szedjük:A szemöldökünk belső kiindulópontjának kijelöléséhez tartsunk egy ceruzát függőlegesen,párhuzamosan az orrnyergünkkel.A ceruzát tegyük az íriszünk külső vonala elé,így megtaláljuk a szemöldökív csúcsát.

Extra tipp: Ma már egyre több helyen létezik olyan szolgáltatás,ahol profi szemöldökformázók megtalálják számunkra a tökéletes fazont. Már akkor is könnyebb dolgunk lesz,ha csak egyszer felkeresünk egy szakembert,aki szakszerű tanácsokat ad a megfelelő formával kapcsolatban.

                      Növesztőkoktél.

A ricinusolajat természetes hajerősítőnek alkalmazzák,mivel fényesebbé és erősebbé teszi a tincseket.Ezért tökéletes megoldás,ha szempillánkat vagy éppen a szemöldökünket szeretnénk egy kicsit dúsabbá tenni. Készítsünk egy olyan keveréket,amelynek ez az egyik fő alapanyaga,és használjunk kúraszerűen,mert már 3 hét után látványos lesz az eredmény!

Hozzávalók: Ricinusolaj
                      E-vitamin-olaj
                       Aloe vera-gél

Elkészítés: Készítsünk egy mixet,aminek a fele E-vitamin-olaj,egynegyede ricinusolaj,a másik negyede pedig Aloe vera. A keveréket tegyük sötét üvegcsébe,rázzuk jól össze,és vigyük fel a szemöldökünkre minden este egy fültisztító pálcika segítségével-

Forrás: Meglepetés Magazin 2014. december 11. ( 50.szám )

                                         https://avononline.avon.hu/                                              Bőrvédelem zimankóban.
A hideg,téli hónapok beköszöntével a bőrápoló termékekből a gazdagabb hatóanyag-tartalmúakat érdemes használni.Az arc hidratálásáról véletlenül sem szabad megfeledkezni:a smink alá mindig tegyünk bőrtípusunknak megfelelő nappali krémet.A könnyű,zselés anyagok helyett ilyenkor a fényvédővel ellátott,testesebb kozmetikumok ajánlottak.

A tusolási szokásainkon is érdemes változtatni,ha bársonyos bőrre vágyunk.Fontos szabály,hogy a bőr víztartalmának megőrzése érdekében télen legfeljebb 10-15 percig szabad zuhanyozni.Ehhez pedig a langyos víz az ideális,a forró ugyanis tovább fokozza a bőrszárazságot.
Először a test és a haj benedvesítésével kezdjük aztán jöhet a sampon,amit vízzel hígítva kell használni.Felvitele közben igen jótékony,ha ujjbegyeinkkel végigmasszírozzuk a fejbőrt,a homloktól egészen a tarkóig,utána fültől fülig,30 másodpercen át,ez elősegíti a szálak tisztítását,de az idegszálak stimulálásával oldja a lelki feszültséget is,és máris jöhet az öblítés!
A sampon könnyen kiszárítja a hajat,nincs szükség rá,hogy sokáig fent maradjon.Ám a kondicionálóknak,pakolásoknak,balzsamoknak több időre van szükségük,hogy kifejtsék hatásukat.
A haj középtől a végéig oszlassuk el ezeket,de a hajtövet kihagyva,így ugyanis elkerülhetjük a zsírosodást.

Ápolás és védelem.

A csípős hideg miatt az arc gyakran érdessé és pirossá válik.Akinek érzékeny a bőre,tudja,hogy a színezék-,tartósítószer-és illatanyagmentes,A-és E-vitaminnal gazdagított termékeket érdemes választania.Ám a téli időszakban jobb mindenkinek erre váltani,a megviselt hámréteg védelme érdekében.
Zuhanyozáshoz pedig javasolt a glicerines,semleges pH-értékű,hidratáló tusfürdő,ami a szappannal ellentétben nem szárítja a bőrt,ráadásul fantasztikusan habzik.
A szivacs,a mosókesztyű használatával télen a kirepedezett,hidratáltságból vesztett bőrnél csínján kell bánni,mert könnyen felsértik a hámréteget.
A reggeli rutinban elég azokat a testrészeket átdörzsölni ezekkel,amelyek összeérnek,mint a kar belső része,a mell alatti terület,a nyak környéke és a comb belső oldala.A többit megtisztítja a folyóvíz és a hab.

Arctisztítás.
Következő lépés az arctisztítás.A száraz és normál bőrt elég este lefekvés előtt arclemosóval át törölni,reggel nyugodtan ki lehet hagyni.Ám a zsíros bőrt,mindenképpen érdemes olajmentes arctisztítóval reggel is kényeztetni.Bőrtípustól függetlenül pedig hetente egyszer mindenkinek ajánlott bőrradírt alkalmazni-legjobb reggel,tusolás alatt.A gőz ugyanis felpuhítja a hámréteget,így nincs szükség erős dörzsölésre és durva szemcsés készítményekre.Az egész testet is elég hetente egyszer só-vagy cukoralapú testradírral átmasszírozni.De ne azokon a napokon vágjunk neki a peelingnek,amikor szőrtelenítünk is,mert a penge eltávolítja a megvastagodott hámréteget,és a só csípheti az apró sebeket.

Krémezés és habozás.
Térjünk ki egy kicsit a borotválásra is,ami a leggyakoribb módszer a nők körében a zavaró szőrszálak eltüntetésére.Erre legideálisabb időpont a tusolás utolsó percei,amikor a meleg víztől a szőrszálak és a bőr is felpuhult,de fontos,hogy még ne ázzon ki teljesen.Hidratáló hatású,tápláló hatóanyagokat tartalmazó borotvahabot kell használni,mert ez védi a pikkelyesre száradt bőrt a durva,hámroncsoló beavatkozás közben.Sőt,ha nagyon száraz a bőrünk,akkor használjunk olajat is tusolás közben,ami megőrzi és pótolja a hámréteg nedvességét.Előnye,hogy leöblítés után is a bőrön maradnak a nedvességpótló anyagok.Érdemes kipróbálni a víz alatt használható testápolót is,ami gazdagon táplálja a bőrt,és alkalmazásával időt spórolhatunk a reggeli kapkodásban.Ha ezt használjuk,akkor törölközés után már nem kell testápolót használni.Nagy előnye továbbá,hogy miután leitattuk magunkról a vízcseppeket,már öltözhetünk is,a finom szálú harisnyanadrágot is könnyedén fel tudjuk húzni,nem fog ránk tapadni.

                             Tippek.

- Cseppentsünk levendulaolajat  pulzáló pontokra:a fül mögé,a csuklóra,az ütőerekre,ami segít a harmónia megélésében.Pár csepp olívaolajtól a kézfej kirepedezett bőre pillanatok alatt bársonyossá válik.Éjszakára pedig kenjük be sheavajat,glicerint,és ureát tartalmazó krémmel a kacsóinkat,hogy a bőr regenerálódjon,és magába szívja az értékes hatóanyagokat.

-Minden reggel használjunk fényvédővel ellátott szemkörnyékápoló krémet.Ugyan is ha ezt az amúgy is hiper érzékeny bőrfelületet védelem nélkül éri folyamatosan a napsugárzás,akkor a bőr melaninszintje megemelkedik,és ez tovább fokozza a karikák színének mélyülését.Finoman,enyhe nyomással vigyük fel a szem alatti területen,a belső szemzugtól haladva kifelé.

-Amikor odakint hideg van,és sehogy sem bírunk felmelegedni,akkor vegyünk egy gyömbérfürdőt.Ezt 4-4 csepp gyömbér-és narancsolaj és 1 evőkanál méz keverékéből készíthetjük el.Csípős anyagai felpezsdíti a vérkeringést,és kivül-belül felmelegítik a testünket.


A téli napsütés és a fagyos,csípős szél keményen próbára teszi a bőrt.Ezért különösen fontos a speciális,hatóanyagokban gazdag krémek,borogatások,pakolások alkalmazása. Síelésből,korcsolyázásból,szánkózásból vagy futásból hazatérve vessük be magunkat a fürdőszobába egy kényeztető szeánszra.

Mindössze 15 perc szükséges ahhoz,hogy a hidegben kipirosodott,kiszáradt bőrt bársonyosan puhává varázsoljuk.Ezeket a kezeléseket ráadásul a síelés alatt is meg lehet valósítani,amikor este visszatértünk a szállásra,mert semmi komolyabb felszerelésre vagy hozzávalóra nincs szükség.

Bőrtípusunknak megfelelő arctisztítóval szabaduljon meg a sminktől,a szennyeződésektől és a napozóterméktől-amit ugye kötelező jelleggel használunk télen a szabadban.
Majd langyos vízbe mártott vattakoronggal simítsuk át finoman,többször egymás után az arcunkat,végül pedig gyengéden itassuk le róla egy tiszta törölközővel a vízcseppeket.Dörzsölni szigorúan tilos.
Majd egy kis tálkába engedjünk meleg vizet vagy kamillavirágból készült főzetet,mártsunk bele egy kisméretű,puha törölközőt.Kiemelve csavarjuk ki,helyezzük magunkat kényelembe,aztán terítsük az arcunkra a törölközőt pár percre.Ez az idő kiváló a relaxálásra,ami azt is garantálja,hogy a lelkünk mellett a bőrünk is hatékonyabban regenerálódik.Ismételjük meg ezt a kellemes kezelést háromszor egymás után.Ettől puha és életteli lesz az arcunk.

Pakolás a hűtőből:
Nem elég csak bársonyossá varázsolni az arcunkat,a környezeti ártalmak káros hatása ellen is fel kell készíteni a bőrünket,és pótolni kell a hámszövet veszteségeit.Ehhez a kényeztető kezeléshez a gyümölcstálról szükségünk lesz egy banánra,a hűtőből pedig egy joghurtra vagy egy kis doboz tejszínre.
Passzírozzuk össze a gyümölcsöt,és keverjük össze a tejtermékkel,majd a finom maszkot vigyük fel az arcunkra,a szemünkre pedig tegyünk 1-1 uborkaszeletet,így a karikáknak se lesz nyoma.De a kedvenc maszkunkat is feltehetjük,ha nincs kedvünk a kevergetéssel bíbelődni.
Arra kell csak figyelni,hogy antioxidánsokban gazdag kozmetikumot alkalmazzunk.
A maszknak 5 perc szükséges ahhoz,hogy kifejthesse a hatását,ám ha ez letelt,azonnal le kell bő,langyos vízzel öblíteni.Ezt követően jöhet a hidratáló,amit alaposan a bőrbe kell masszírozni,majd a jól megérdemelt pihenés.


A legkisebbek szépségápolására különös gondot kell fordítani,mert szervezetük védelmi rendszere még nem elég edzett.De ez nem azt jelenti,hogy télen ki se engedjük őket a fűtött szobából,a csúszkálás,szánkózás és a hóemberépítés fantasztikus élmény.Ám amellett,hogy alaposan felöltöztetjük őket vastag,vízálló ruhába,a bőrüket is ápolni kell.A legjobb,ha növényi olajokkal és kivonatokkal kényeztetjük a kicsiket,így kiváló választás a méhviasz,a sheavaj,a jojoba -és a mandulaolaj.Legjobb,ha fürdés után kenjük be a testüket.De a magas UV-sugárzástól se feledkezzünk meg,így az arcocskájukat télen is ajánlott napvédővel kezelni.Sőt nagyon fontos pici szájukat is bekrémezni.
Az egész kicsi babánál pedig azt kell tudni,hogy verejték-és faggyúmirigyeik még nem működnek tökéletesen,ezért nem tudják megfelelően szabályozni testhőmérsékletüket sem.Kevesebb a pigmentanyaguk is,így fokozottan érzékenyek az UV- sugárzásra,hamar lepirulnak,ha nem védjük a bőrüket speciális krémmel.
Amit pedig minden szülőnek nagyon fontos megjegyezni,bármekkora is a csemetéjük,nem elég kívülről ápolni a bőrt,belülről is táplálni kell.A hidegben is rendkívül fontos a vitamindús táplálkozás és a megfelelő mennyiség.

Forrás:Nők lapja Tél 2013. Tél ( 5. szám )

                                                     http://hu.oriflame.com/
                   
                                                                                           https://avononline.avon.hu/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése