2015. október 19., hétfő

A száraz bőr kényeztetést kíván.



                                         A száraz bőr kényeztetést kíván.



Bőrünk ideális esetben 20 százalékban tartalmaz nedvességet és zsiradékot.Ha 10 százalék alá süllyed ez az érték,érdes lesz a bőr,feszül.A száraz bőr nem feltétlenül öröklött hiba,a test külső védőrétegét kikezdheti a szervezet kibillent hormonháztartása,valamint gyógyszer vagy a hibás bőrápolás.De igénybe veszi a bőrünket az erős napfény,a hőmérséklet ingadozás,a lelki terhelés.A bőrsejtek akkor is rosszul működnek,ha két liternél kevesebb folyadékot iszunk.
Hogy a száraz bőr visszanyerje rugalmasságát,olyan kozmetikai termékeket kell használnunk,amelyek a vízvesztést megakadályozzák.
A tisztító olaj gyengéden eltávolítja a pórusokból a piszkot,a krém és festék maradékokat.Keverjen egy tojásfehérjébe 15 ml gyümölcs ecetet egy  teáskanál szőlőcukrot,majd lassanként keverjen hozzá 50 ml búzacsíra olajat,amíg majonéz sűrűségű nem lesz.Gyengéden masszírozza az arcbőrébe.Majd langyos vízzel mossa le.
A tejszínes-mézes pakolás egyszerre hidratál és tisztít.Két evőkanálnyi tejszínbe keverjen egy evőkanál mézet és annyi búzakorpát,hogy sűrű pépet kapjon.Vigye föl az arcbőrére,majd negyed óra múlva langyos vízzel távolítsa el.
A meleg fűszeres pakolás megnyugtatja a kivörösödött bőrt,és nyitottá teszi az ápoló krém befogadására.Fél liter vízzel forrázzon le két evőkanál levendulát,kamillát-vagy hársfa virágot.Tíz perc állás után szűrje le,majd áztasson bele tiszta ruhát és 10 percre takarja be vele a megtisztított arcát.
Az élénkítő pakolás fölpörgeti a bőr vérkeringését,rózsás színt kölcsönöz neki.Fél narancs vagy fél citrom levéhez keverjen két evőkanál sovány túrót,vigye föl az arcára.Tíz perc után távolítsa el.

Forrás TVR Újság 2015.október 5-11.    41.Hét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése