2015. december 5., szombat

Sütés.



                                           Töltött sült alma.





Hozzávalók 5 db töltött almához:
Tölteni:
  • 5 db alma
Töltelék:
  • 150 g dió (durvára tört)
  • 125 g baracklekvár
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Tetejére
  • 250 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
  • 1 db tojás 
  • Elkészítés:
    Skalpold meg az almákat, vájd ki a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit keverd össze, és töltsd az almákba. A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj belőlük akkora köröket pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.
    Tedd rá a tésztakorongokat az almák kivágott tetejére úgy, hogy befedjék, majd vágj a közepükbe X alakot egy helyes késsel. Így tud majd a gőz távozni sütés közben.
    A kikevert tojással kend meg a tésztakorongok felületét. 190 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40-45 perc alatt süsd készre. Akkor lesz jó, amikor az almák tetején lévő vajastészta szép aranybarnára sült.
    Jó étvágyat!

                                         

Tepsis raffaello, a gyors, elronthatatlan desszert






Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:
6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék


Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. 

A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.



Forrás: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/tepsis-raffaello-a-gyors-elronthatatlan-desszert-144061




Karácsonyi havas hegycsúcs süti





Hozzávalók:  4 csapott ek liszt, 2 evőkanál  kakaópor, 2-3 csapott ek (kókusz)cukor, 1 tojás, 1 ek (kókusz)olaj, 3 ek tej (vagy narancslé), késhegynyi szódabikarbóna, összemorzsolt (oreo) kekszdarabok, csokidarabok 
Ez egy bögrés mikrós süti. Egy bögrébe keverd bele a száraz hozzávalókat. Üsd rá a tojást, majd a tejjel és olajjal egyszerűen keverd össze. Egy folyós masszát kell, hogy kapj. A bögre szélét szalvétával töröld körbe, majd tedd 3 percre a mikróba.  Ha a mikró megállt, ne vedd ki rögtön, kb. fél percig hagyd még bent.  Fél perc után vedd ki, és tádám, a bögrét fejjel lefelé tartva, a süti ki fog csusszanni a bögréből. Fehér csokiöntettel öntsd le és szórd meg kókuszreszelékkel.


Valami csodás havas hegycsúcs kinézetű süti a végeredmény.  (Fenti mennyiség - 1 adag)

Forrás: Andi Lévai.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése