Töltött sült alma.
Hozzávalók 5 db töltött almához:
Tölteni:
Töltelék:
Tetejére
Forrás: http://www.life.hu/karacsony/recept/20151202-az-idei-tel-finomsaga-toltott-sult-alma-recept.html
Leveles tészta.
http://aprosef.hu/leveles_teszta_recept?gclid=CjwKEAiAs4qzBRD4l-2w7qOoqEMSJABauikXXLP0tcDKdZ_do2IB-Rt46MK_n4kfGPD_0A0ErLMD9xoCBE3w_wcB
Leveles tészta.
http://aprosef.hu/leveles_teszta_recept?gclid=CjwKEAiAs4qzBRD4l-2w7qOoqEMSJABauikXXLP0tcDKdZ_do2IB-Rt46MK_n4kfGPD_0A0ErLMD9xoCBE3w_wcB
Tepsis raffaello, a gyors, elronthatatlan desszert
a tésztához:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék cukorral habosra keverjük. A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
Hűtőben/hideg helyen kicsit dermedni hagyjuk, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.
Forrás: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/tepsis-raffaello-a-gyors-elronthatatlan-desszert-144061
Karácsonyi havas hegycsúcs süti
Hozzávalók: 4 csapott ek liszt, 2 evőkanál kakaópor, 2-3 csapott ek (kókusz)cukor, 1 tojás, 1 ek (kókusz)olaj, 3 ek tej (vagy narancslé), késhegynyi szódabikarbóna, összemorzsolt (oreo) kekszdarabok, csokidarabok
Ez egy bögrés mikrós süti. Egy bögrébe keverd bele a száraz hozzávalókat. Üsd rá a tojást, majd a tejjel és olajjal egyszerűen keverd össze. Egy folyós masszát kell, hogy kapj. A bögre szélét szalvétával töröld körbe, majd tedd 3 percre a mikróba. Ha a mikró megállt, ne vedd ki rögtön, kb. fél percig hagyd még bent. Fél perc után vedd ki, és tádám, a bögrét fejjel lefelé tartva, a süti ki fog csusszanni a bögréből. Fehér csokiöntettel öntsd le és szórd meg kókuszreszelékkel.
Valami csodás havas hegycsúcs kinézetű süti a végeredmény. (Fenti mennyiség - 1 adag)
Forrás: Andi Lévai.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése