2019. október 1., kedd
Chocolate Swiss Roll Recipe
Közzététel: 2017. febr. 23.
Ez a Chocolate Swiss Roll gazdag, csokoládés és dekadens desszert, elismerő élvezet a csokoládé szerelmeseinek. A csokoládés piskóta meg van töltve egy csokoládés mousse-töltelékkel, és a tetején csokoládé ganache-vel csöpögtetjük. Egyszerűen mennyei finom.
Hozzávalók
Kb. 12 adagot készít
Szivacs torta
1/2 csésze (63 g) általános célú liszt
1/4 csésze (30 g) kakaópor
1 teáskanál (4 g) sütőpor
1/2 teáskanál (2 g) só
4 tojás
2/3 csésze (135 g) cukor
1/2 teáskanál (1 g) instant kávé
2 evőkanál (28 g) olaj
Töltő
5 uncia (150 g) félédes csokoládé
1/2 csésze (120 g) habverõ tejszín
1 csésze (240 g) tejszínhab, hűtött
Dekorációhoz
Kakaópor a porzáshoz
1 uncia (30 g) félédes csokoládé
2 evőkanál (30 g) tejszínhab
1. Készítse elő a tortát. Melegítse elő a sütőt 350F (180 ° C) hőmérsékletre. Vajjon meg egy 12x16 hüvelykes (30x40 cm) sütőtálcát, és igazítsa be pergamenpapírral.
2. Egy közepes tálban keverje fel a lisztet kakaóporral, sütőporral és sóval. Félretesz, mellőz.
3. Adjon egy nagy tálba tojást és cukrot. Beverjük elektromos keverővel, amíg a citrom-sárga és habos. Adjunk hozzá olajat és keverjük addig, amíg jól be nem épül. Adjon hozzá instant kávét, majd fokozatosan keverje hozzá a lisztet.
4. Öntsük a tésztát az előkészített sütőtálcába, és egyenletesen szétterítjük a sarkokba a spatula hátulján.
5. Süssük kb. 12 percig, amíg a középpontba helyezett fogpiszkáló tiszta nem lesz.
6. Vegyen pergamenpapírt és megszórja kakaóporral. Ez segít abban, hogy a sütemény ne tapadjon. Fordítsa meg a tortát a papíron. Távolítsa el a pergamenpapírt, amellyel megsütötték.
7. Miközben még forró, tekercselje be a pergamenpapírt. Meg kell csinálnia, amíg még meleg / meleg, különben repedhet. Hagyja teljesen lehűlni.
8. Készítse elő a tölteléket. Helyezze a csokoládét és a tejszínt hőálló tálba, és tegye egy serpenyőbe forraló vízzel. Olvadjon alacsony lángon.
9. Egy másik tálban tejszínhab, amíg merev csúcsok nem alakulnak ki. Keverje hozzá az olvasztott csokoládét.
10. Kihúzza a tortát, és egyenletesen terítse el a csokoládé tölteléket a tortán.
11. Tekerje vissza a tortát. Tálalás előtt legalább 1 órán át hűtőszekrényben tartsuk.
12. Porolja be a tekercset kakaóporral. A dekoráció tetején található ganache elkészítéséhez egyszerűen olvadjon el a csokoládét azonos mennyiségű krémmel, kanállal vagy egyszerűen egy kis csúccsal ellátott csővezeték-zsák segítségével, és tetszés szerint szúrja be a csokoládét a tekercs felett. Hagyja a ganache-t pár percig állni, és tálalja.
Háttérzene https: //www.audionetwork.com/browse/m ...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése