Juhtúrós vagy káposztás sztrapacska
Macsinka János receptje 4 fő részére
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg burgonya
- 2 db tojás
- annyi finomliszt, amennyit a burgonya felvesz
- só
- 30 dkg juhtúró, vagy pirított savanyú vagy édes káposzta
- 30 dkg zsíros tejföl
- 20 dkg húsos szalonna
ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, lereszelt nyers burgonyát sóval, a két tojással és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen szaggatható, galuskatészta állagot kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd a felmelegített tejfölös túrókrémhez öntjük. Elkeverjük szalonnapörccel és kevés zsírral, majd a sparhelt sütőjében 5-10 percig besütjük. A káposztás változathoz a savanyú vagy édes káposztát lepirítjuk, hozzákeverjük a galuskát, végül a szalonnapörccel és kevés zsírral együtt besütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése