2019. október 15., kedd

Juhtúrós vagy káposztás sztrapacska

Juhtúrós vagy káposztás sztrapacska




Macsinka János receptje 4 fő részére
HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • annyi finomliszt, amennyit a burgonya felvesz
  • 30 dkg juhtúró, vagy pirított savanyú vagy édes káposzta
  • 30 dkg zsíros tejföl
  • 20 dkg húsos szalonna
ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, lereszelt nyers burgonyát sóval, a két tojással és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen szaggatható, galuskatészta állagot kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd a felmelegített tejfölös túrókrémhez öntjük. Elkeverjük szalonnapörccel és kevés zsírral, majd a sparhelt sütőjében 5-10 percig besütjük. A káposztás változathoz a savanyú vagy édes káposztát lepirítjuk, hozzákeverjük a galuskát, végül a szalonnapörccel és kevés zsírral együtt besütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése