2019. november 16., szombat

Fokhagymaszószos csirkecomb, amit ha egyszer megkóstol a család, mindig ezt kéri majd ebédre!

Fokhagymaszószos csirkecomb, amit ha egyszer megkóstol a család, mindig ezt kéri majd ebédre!

Írta: Zsani szeptember 30, 2019



A csirke a legtöbb embernek nagy kedvence, azonban most megmutatunk egy foghagymás szószos sült csirkecomb receptet, amely egyszerűen ellenállhatatlan!

 

Hozzávalók:


  • 1 kg csirkecomb
  • 1 nagy hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tej
  • 150 ml tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon dinszteljük meg, majd tegyük bele egy tálba.
Mossuk meg a csirkecombokat, és minden oldalát pirítsuk meg a hagymás olajban.
Egy hőálló üvegtálra lesz szükségünk, amelyet olajjal kikenünk, beletesszük a csirkecombokat, majd a megpirított hagymát rászórjuk.
A tejet a liszttel keverjük össze, adagoljuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük be, végül öntsük rá a csirkecombokra.
Nagyjából 35 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sül.
Tálalhatjuk kaporral és petrezselyemmel megszórva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése