2019. november 16., szombat

Paradicsom leves babbal.


                      Paradicsom leves babbal.



Hozzávalók:
2 kis doboz paradicsom püré,2 tyúkhúsleves kocka,1 babérlevél,2 sárgarépa,200 g száraz bab,2 gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,120 g füstölt szalonna,néhány szem kariander,ízlés szerint só-bors,tej.
Elkészítés:
Az éjjel hideg vízben beáztatott babot fazékba tesszük,és annyi hideg vizet öntünk rá,hogy 3-4 ujjnyival ellepje.Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát,babérlevelet az apróra vágott vöröshagymát,és a szintén apróra vágott fokhagymát.Tegyük bele néhány szem borsot,néhány szem koriandert.A füstölt szalonnát fel vágjuk (úgy mintha meg akarnánk sütni sült szalonnának ),és azt is hozzáadjuk a leveshez.Ha a bab félig megfőtt akkor hozzáadjuk a paradicsom pürét,és alaposan elkeverjük a levessel.Mikor a bab már puha,hozzá öntünk 1 dl tejet.Amikor a leves a tejjel is felforr akkor el zárjuk alatta a gázt s tálaljuk a levest.

Forrás: Saját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése