Meghökkentő húsvéti piros tojás
ezzel várd a locsolókat
Meghökkentően új külsejű tojásokkal rukkolhatsz elő húsvétkor, ha nem a héját, hanem magát a főtt és megpucolt tojást fested meg.
Első lépés: főzd meg a tojásokat 6-7 perc alatt keményre, majd pucold meg őket.
Második lépés, készíts páclevet:
4,5 dl víz, 1/2 dl 10 %-os ecet, 1-1 teáskanál (nyírfa)cukor, Himalája só és őrölt bors, pár szem mustármag. A páclét forrald fel.
Harmadik lépés:
Hámozz meg és vágj vékony csíkokra egy kisebb fej céklát+1 vöröshagymát. Tedd a céklát, a hagymát és a tojásokat egy jól zárható befőttes üvegbe, öntsd fel a forró páclével úgy, hogy teljesen ellepje a tojásokat. Zárd le, várd meg míg kihűl, majd mehet is a hűtőbe.
Hagyd a tojásokat 3-4 napig pácolódni a befőttes üvegben.
A végén fantasztikus színű piros főtt tojásod lesz! A cékla szépen megfesti a tojás külső rétegét! Nézd csak:
A színes külsejű tojásból elképesztően izgalmas töltött tojásokat készíthetsz!
Így készítsd a tojáskrémet: törd össze villával a tojások kiemelt sárgáját, keverj bele mustárt, majonézt, sót, borsot, friss snidlinget esetleg petrezselymet apróra vágva, esetleg vajat vagy tejfölt. Töltsd vissza!
Répás húsvéti keksztallér
Kis nyuszik és nagy nyuszik is szívesen fogyasztják. Nagyon finom és egészséges. Igazi húsvéti vendégváró falatok.
Hozzávalók:
- 3/4 bögre reszelt répa
- 1 tojás
- 8 dkg cukor (nyírfa, kókusz, stevia, eritriol, stb)
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 1/2 őrölt fahéj
- csipet Himalája só
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 3/4 bögre liszt (teljes kiőrlésű, kókuszliszt, ….)
- 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:
Keverd össze először a száraz hozzávalókat, a pelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, fahéjat. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a zsiradékkal. Öntsd össze a kettőt, végül add hozzá a répát.
Tedd hidegre a tésztát minimum fél órára. Ha ennél több időre hagyod a hűtőben, fóliával takard le a tetejét, nehogy kiszáradjon.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Formázz 15 egyforma kis gombócot, és lapítsd el a sütőpapíron. Süsd 12-15 percet, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tepsiben.
És ezt tudtad? Hány napig ehető a főtt tojás?
szobahőmérsékleten
|
Hűtőbe téve
| |
Hideg vízben leöblített főtt tojás |
2 nap
|
2 hét
|
Hideg vizes öblítés nélkül |
2 nap
|
2 hónap
|
Húsvéti sonka levében főzött tojás |
1 nap
|
1 hónap
|
Forrás: Natúr termékek
a legkedvesebb bio tanácsadótól
Telefon: +36 30 580-0499
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése