2019. július 10., szerda

Ropogós krumplibundában sült, töltött csirkemell: különleges, de nem macerás

Ropogós krumplibundában sült, töltött csirkemell: különleges, de nem macerás

Változtass a megszokott paníron, dobd fel a csirkemellet fűszeres krumplibundával! A gombás-sajtos töltelék is isteni.


A töltött, göngyölt, rántott csirkemellel képtelenség melléfogni. Ebben a receptben az a különleges, hogy nem hagyományos panír, hanem fűszeres krumplibunda kerül a húsra. Laktató, a töltelék jól variálható, kívül fantasztikusan ropogós, belül pedig finom puha, omlós lesz a hús.

Krumplibundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 30 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • A KRUMPLIBUNDÁHOZ

    • 10 dkg liszt
    • 2 db tojás
    • olaj
    • 2 db nagyobb krumpli
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • Elkészítés:

      A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt gombát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dobd hozzá az aprított fokhagymát, a petrezselymet, és süsd addig, amíg a gomba megpuhul. 
      A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és oszd el a húsokon egyformán a gombát. Szórd meg reszelt sajttal, és göngyöld fel. Tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 

      A krumplit hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a lisztet, és jól keverd össze. Palacsintaszerű masszát kell kapnod. Ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A húst forgasd meg kevés lisztben, majd a krumplis masszában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon a bunda. Az olajból kiszedve alaposan csepegtesd le papírtörlőn. 
      A fűszervajas kijevi csirkemell is megunhatatlan. Otthon is lehet olyan finom, mint a kedvenc vendéglődben. 
      Kép: Getty Images.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése