2019. május 8., szerda

Csupa csokis csiga , kakaós csiga / Szoky konyhája /



Közzététel: 2019. máj. 7.
Kakaó csiga , csokis csiga vagy ha úgy tetszik csupa csokis kakaós csigát készítettem el amit a családunk nagyon szeret és ti is így fogtok viszonyulni hozzá remélhetőleg ha elkészítitek .Az egyszerűségét csak az orbitálisan finom ízek múlják felül ! Fogadjátok ezt is nagy szeretettel és jó étvágyat kívánunk hozzá !
Szoky konyhája. Zoli
Hozzávalók : 60 dkg finomliszt,3 dl langyos tej,3 dkg friss élesztő,8 dkg kristálycukor,1 csapot mokkás kanál só,1 evőkanál vaníliás cukor vagy 1 db vaníliás rúd kikapart belseje,5 dkg puha vaj.
A töltelékhez:10 dkg éppen hogy felolvasztott vaj,12 dkg holland kakaó pór,15 dkg kristálycukor,15 dkg kemény étcsokoládé gorombára vágva , vagy étcsokoládé pasztilla ( granulátum ) , kenéshez 1 egész tojás és egynek a sárgája keverve.Sütése alsó felső módban 200 C fokon 12-15 perc sütőtől függően.Az alaptészta folyadék felvétele , a liszt sikértartalmától függően változhat + 3-5 cl tej hozzáadásával.
Ebből az anyag mennyiségből 25 db szép csigát tudtok kihozni.
Ha a fogyasztóba szeretnétek eltenni belőle a felvágás után közvetlenül egy frissen tartó fóliával fedett tálcára egymásmellé téve tegyétek a mélyhűtőbe és amikor teljesen megfagyott össze lehet önteni egy zacskóba azokat ! Fagyasztás utáni felhasználása : Miután kivettétek természetese kiolvadást javasolnék szoba-hőmérsékleten.
Ismételt egy jó fél órás kelesztés , de ez előtt már le lehet kenni tojással, miután megkelt minden a hagyományos módszer szerint menjen ! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése