2015. május 31., vasárnap

A szép küllem és az egészség jegyben jár.


                                                A szép küllem és az egészség jegyben jár.





Szépítkezés közben kis balesetek is előfordulhatnak.
Védelem a borotvált hónaljnak:Ha a frissen borotvált hónaljat még indulás előtt gyorsan dezodoráljuk,gyakran a csillagokat látjuk.Az alkoholtartalmú dezodorok ugyancsak csípnek.Érdemes parfümmentes krémdezodort használni,amely ápolja a lestrapált bőrt.Ez nem dezodorál olyan erősen,viszont védi a bőrt.
A karbanid ( urea ):csökkenti a szárazságot.A száraz bőr bársonyossá és csillogóvá teszi a karbanid hatóanyagú arckrém.A karbanid amúgy is alkotórésze a bőrnek,hidratálja,mivel megköti és folyamatosan leadja a vizet.A karbonid fogadóképessé teszi a bőr más hatóanyagok számára,és megszabadít az elhalt bőrrészecskéktől.

http://www.psorioderm.com/hu/termekeinkrol/hatoanyagok/urea-karbamid:36
Cink és pattanás:Nagy izgalmak idején-bál,bemutatkozó beszélgetés,esküvő előtt-garantáltan megjelenik a nem kívánatos pattanás.Bár nincs ellene csodaszer,de a cinktartalmú krém mégis megteszi a magáét:fertőtlenítő hatású,segíti a gyógyulást,elfedi a pirosságot.

Orvosi szer az izzadás ellen:Aki különösen izzad,annak erősebb szerre van szüksége,mint az illatszerboltokban kapható dezodorok.Az orvos fölír olyan izzadásgátlót,melynek az alumíniumso-tartalma összehúzza a verejték mirigyek bejáratát,ez által csökken az izzadás.Ezeket a mixtúrákat azonban nem ajánlatos naponta alkalmazni,mert kiszárítják és izgathatják a bőrt.

Körömlakk baleset:A normál körömlakknak 10 perces száradási időre van szüksége.Ha annál korábban megsérül a festés,alig lehet helyrehozni a bajt.Szerencsére van már olyan korrektor,amellyel bekenve a körmön újból föloldódik a lakk,és mire megszárad,kisimul.

Szemránc krém a szarkaláb ellen:Kevésbé mélyek a szem körüli ráncok,ha fényvisszaverő ( de nem csillámló ) részecskéket tartalmazó krémet viszünk föl a szem köré.Ezek a kis részecskék nem hangsúlyozzák a ráncokat,hanem ellenkezőleg,optikailag eltüntetik.A csillámló szemhéjkrém viszont inkább kiemeli őket.

Ajakápolás Cold krémmel:A világ egyik legegyszerűbb kréme a Cold: méhviasz,olaj és víz keveréke.Letisztíthatjuk vele az arcfestéket,vagy vastag védőréteget vihetünk föl általa a bőrre.Ideális védelmet nyújt a nap,a szél és a hideg által lestrapált bőrnek.

Soha többé elkent festék!:A szempillafesték elkenődik,ha könny vagy víz éri.Ha vízálló,akkor a bőr zsírtartalma oldja,és szintén elkenődik.Segít a bajon,ha a szem környékét átlátszó púderral befedjük.A púder magába szívja a nedvességet és a zsírt.A szem környéke tiszta marad.


Forrás: TVR újság 2015.június 1-7.     23.Hét.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése