2014. szeptember 27., szombat

Viszlát,májfolt!


                                      Viszlát,májfolt!

Az arcunkon,kézfejünkön megjelenő barna,pigmentált foltok makacs jószágok.Eltüntetni őket egyáltalán nem egyszerű.Most összegyűjtöttük azokat a tippeket,amiket érdemes bevetni,ha szabadulni szeretnénk foltjainktól.

Fény védelem minden nap:
Bár a májfoltok kialakulásának oka a leggyakrabban öröklött vagy hormonális,a napfény hatására azok előbb felszínre kerülnek,sötétebbek és nagyobbak lesznek.Az első és legfontosabb dolog,amit tehetünk,hogy kerüljük a közvetlen napsütést és komolyan vesszük a fényvédelmet.Használjunk minden reggel,télen és nyáron is egy legalább SPF 30-as védelmet adó fényvédő krémet!

Retinolszérum éjszakára:
A retinol,vagy más néven A-vitamin az egyik legfontosabb hatóanyag a mai kozmetológiában,emellett pedig nagyon fontos összetevő a pigmentfoltok és a ráncok kezelésében is.Látványos eredményhez válasszunk egy magas hatóanyag-tartalmú retinolszérumot,és használjuk esténként a hidratáló krémünk alá.Nemcsak a foltjaink lesznek halványabbak,de a ráncaink is csökkenni fognak.

C-vitamin-szérum reggelre:
A C-vitamin az A-vitaminhoz hasonlóan igazi multifunkciós hatóanyag a bőrápolásban.Nemcsak a májfoltokat halványítja,de hatásos antioxidáns és rásegít a fényvédőnk UV sugarak ellen hatására is.Válasszunk reggelre a fényvédő krémünk alá egy C-vitamin szérumot,és a foltjaink halványítása mellett bőrünk öregedését is lassíthatjuk vele.

Folthalványító stift helyileg használva:
Léteznek helyileg,csak a foltokra használandó,célzott májfolthalványító kezelések is,amivel szintén érdemes kiegészíteni az arcápolási rutinunkat.Ezek az ecsetelős kezelések általában folthalványító hatóanyagok elegyét tartalmazzák,és körülbelül nény hét alatt látható halványodást eredményeznek.

Kémiai hámlasztás:
A bőrgyógyászok különböző erősségű és fajtájú,professzionális hámlasztó kezelésekkel rengeteget tudnak javítani a pigmentfoltokon,ám ha félünk az erőteljesebb beavatkozástól,válasszunk otthonra egy jó minőségű AHA hámlasztót.10% körüli erősségben heti 1-2 alkalommal otthon használva már néhány hét alatt halványodni fognak a foltok,és általában is üdébb,egyenletesebb lesz a bőrünk.

Még több pigmentfolt elleni tanácsot,terméket és rengeteg őszinte felhasználói tapasztalatot olvashat hazánk legnagyobb szépségápolással foglalkozó közösségi oldalán:

www.kremmania.hu

Forrás: Nők Lapja egészség 2014.szeptember   9.szám


            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése